Werk in de Wijk

Share

Méér welvaart naar de wijk!

De kracht en het potentieel van mensen in wijken beter benutten en zorgen voor meer welvaart in de wijk. Daar werken wijkorganisaties, sociale ondernemers en de Rotterdam Impact coalitie in samen.

We zien dat er in Rotterdamse wijken weinig werkgelegenheid is voor bewoners die ondersteuning nodig hebben bij de aansluiting met de arbeidsmarkt. We willen met elkaar een arbeidsmarkt creëren die aansluit bij de kracht en potentie van de wijk. En grote partijen in de stad zoals ziekenhuizen en coöperaties bewegen om meer lokaal, sociaal en duurzaam in te kopen, zodat ondernemers een sluitende business case hebben en grote instellingen een groter netwerk in de wijk. Wijkonderzoek door daarvoor opgeleide bewoners naar wat er kan en wat men wil, is een continue uitgangspunt.

WijkWerk Coöperatie

De WijkWerk Coöperatie organiseert lokale werkgelegenheid in financieel kwetsbare wijken in Rotterdam Zuid. Leden van de coöperatie zijn meerdere Wijkcoöperaties in Rotterdam, zoals de Afrikaanderwijk Coöperatie (2013) en de Tuindorp Vreewijk coöperatie (2018). Een aantal andere zijn in ontwikkeling.  Binnen de coöperaties werken bewoners in hun eigen wijk in de catering, schoonmaak, groenbeheer, textielbewerking, locatiebeheer, kunst en cultuur. Hiermee werken ze aan het versterken van de wijkeconomie en een inclusieve wijk ontwikkeling.

Dit programma is momenteel in ontwikkeling.

Hou onze nieuwsartikelen en Linked-In posts in de gaten voor updates en ontwikkelingen!

Kennismakingssessie Werk in de Wijk
Een succesvolle eerste (kennismakings)sessie van het WERK in de WIJK programma!