UrbACT/Use-It: Werk in de Wijk Programma

Kennismakingssessie Werk in de Wijk

Shape image svg

Een succesvolle eerste (kennismakings)sessie van het WERK in de WIJK programma!

Samen met de Rotterdam Impact Coalitie (THRIVE Institute & Voor Goed) en vele Rotterdamse ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties zijn we uit de startblokken gekomen met het meerjarige URBACT Use-It/Werk in de Wijk project!

Geïnspireerd door én gebaseerd op het succesvolle voorgaand Europees project in Birmingham, gaan wij aan de slag om zelfsoortgelijke sociale én duurzame stadsontwikkeling te realiseren, passend bij de bestaande Rotterdamse context en basis.

Hoe versterk je de wijkeconomieën op een inclusieve manier, zodat de bestaande bewoners in hun kracht worden gezet en zodat het herontwikkelen van buurten vooral ook ten goede komt aan de mensen die dit het hardst nodig hebben?

Kan je beslissingsmacht, welvaart en diensten lokaal terugbrengen in de wijk met bewoners en veerkrachtige stadseconomieën bouwen met nieuwe vormen van publiek eigendom?

Hoe dus? Dat bedenken we niet alleen zelf, maar #samen met alle sociale ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties die hun wijken en bewoners het beste kennen!

We bedanken alle betrokken Rotterdammers die aanwezig waren bij de eerste sessie. To be continued… Samen bouwen we verder!

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om structurele hervorming in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…