UrbACT/Use-It: Werk in de Wijk Programma

Kennismakingssessie Werk in de Wijk

Shape image svg

Een succesvolle eerste (kennismakings)sessie van het WERK in de WIJK programma!

Samen met de Rotterdam Impact Coalitie (THRIVE Institute & Voor Goed) en vele Rotterdamse ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties zijn we uit de startblokken gekomen met het meerjarige URBACT Use-It/Werk in de Wijk project!

Geïnspireerd door én gebaseerd op het succesvolle voorgaand Europees project in Birmingham, gaan wij aan de slag om zelfsoortgelijke sociale én duurzame stadsontwikkeling te realiseren, passend bij de bestaande Rotterdamse context en basis.

Hoe versterk je de wijkeconomieën op een inclusieve manier, zodat de bestaande bewoners in hun kracht worden gezet en zodat het herontwikkelen van buurten vooral ook ten goede komt aan de mensen die dit het hardst nodig hebben?

Kan je beslissingsmacht, welvaart en diensten lokaal terugbrengen in de wijk met bewoners en veerkrachtige stadseconomieën bouwen met nieuwe vormen van publiek eigendom?

Hoe dus? Dat bedenken we niet alleen zelf, maar #samen met alle sociale ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties die hun wijken en bewoners het beste kennen!

We bedanken alle betrokken Rotterdammers die aanwezig waren bij de eerste sessie. To be continued… Samen bouwen we verder!

Gerelateerd nieuws

Vacature WWC Zakelijk Leider

WerkWijkCoöperatie zoekt een Algemeen Zakelijk Leider

Ben jij op zoek naar een uitdaging? Om de Wijkwerkcoöperatie te begeleiden met het zetten van de volgende stappen in haar ambitie en groei is de coöperatie op zoek naar een zakelijk leider die bedrijfseconomisch onderlegd is, maar ook in grote mate affiniteit heeft met de sociale coöperatieve gedachte. Lees hier meer!

Kwartaalrapportage Q2 2022

Kwartaalrapportage 2022 - 2e Kwartaal

Ieder kwartaal brengt SIFR een kwartaalrapportage uit. In deze kwartaalrapportage is alle inhoudelijke informatie te vinden over SIFR en de ontwikkelingen van de afgelopen paar maanden. De financiële stand van zaken is niet te vinden in deze rapportage. Deze informatie wordt separaat aan de investeerders van het fonds gestuurd.

Presentatie Trividend – Mechelen

Place-Based Impact Investing goes international @Trividend

Trividend is het place based sociaal investeringsfonds voor Vlaanderen (België). Zij bestaan inmiddels 20 jaar en organiseerden daarom een tweedaags event in Mechelen, om in Europa onderlinge samenwerking tussen sociale investeringsfondsen op gang te brengen. Met gepaste trots presenteerde SIFR de Rotterdamse aanpak!