Welkom bij SIF-Rotterdam

Share

Een van de eerste place-based impact investeringsfondsen in Nederland.

Samen kunnen we meer!

Wij werken aan het vergroten van werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en het tegengaan van armoede in de stad Rotterdam. We doen dit door te investeren in sociale ondernemingen, reguliere bedrijven én het versterken van samenwerkingen in het Rotterdamse impact ecosysteem.

Dit doen we niet alleen! Samen met onze partners van de Rotterdam Impact Coalitie; Gemeente Rotterdam, Voor Goed Agency & Thrive Institute, bouwen we aan strategieën die het ecosysteem van sociaal ondernemen in onze stad helpen groeien. We zijn een hecht team van professionals die alle facetten van het fondsmanagement en fondsbeheer zelf uitvoeren en professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Investeren met SIF-R

Zo creëren we dubbele maatschappelijke impact voor de regio Rotterdam, want naast ons geefgeld kunnen we ook ons vermogen inzetten voor maatschappelijke impact en daarnaast onze financiële vermogensdoelstellingen blijven realiseren.

Aureel van Wersch, Bestuurslid Sint Laurensfonds

Ondernemen met SIF-R

We willen, en moeten, ons geld verdienen als ondernemers. Maar impact maken moet te allen tijde centraal staan. SIFR helpt ons juist om die balans te bewaken.

Dwight Krolis, oprichter Flexcraft Young UP

Samenwerken met SIF-R

Ik geloof in maatschappelijke coalities die zich gezamenlijk richten op maatschappelijke vraagstukken. Als overheid kunnen we niet alleen en we hebben andere partners nodig. Dan kan het gaan om innovatieve ideeën, het leveren van een concrete bijdrage of om alternatieve financieringsvormen.

Ruud Bakker, voormalig directeur cluster Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Rotterdam