Place Based Impact Investing

Share

SIF-Rotterdam staat voor een stad waar iedere Rotterdammer meedoet en meetelt

Het Social Impact Fonds Rotterdam is in 2019 opgezet als onderdeel van de Rotterdam Impact Coalitie; een uniek samenwerkingsverband tussen Voor Goed Agency, Thrive Institute en Social Impact Fonds Rotterdam, als aanvulling op de Gemeente Rotterdam. Want Rotterdam heeft grote maatschappelijke uitdagingen en alleen met nieuwe samenwerkingsverbanden gaan we meer Rotterdammers kunnen ondersteunen.

Onze Missie

Bij de Rotterdam Impact Coalitie streven we een sociale economie na, gefundeerd op ondernemerschap en individuele aandacht. Dat is de oplossing voor de meest uitdagende vraagstukken van de stad. Gelukkig zien we ook steeds meer overheden sociaal ondernemerschap omarmen om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Door te investeren in sociaal ondernemerschap en vernieuwende vormen van samenwerkingen met de gemeente, wil SIF-Rotterdam de bestaande lokale impact netwerken en ondernemers versterken en vergroten. Met een solide financiële businesscase als randvoorwaarde, kunnen sociale ondernemingen in Rotterdam hierdoor meer impact maken. Samen kunnen we substantiële en duurzame verbetering brengen in het leven van vele Rotterdammers.

Place-based Impact Investing

In theorie heet dit place-based impact investeren. Wij noemen dit goed investeren met hart voor onze stad. Place-based impact investing is in vele Amerikaanse steden, bijv. Philadelphia en Detroit, inmiddels bewezen. Deze ervaringen en methodieken vormen de basis voor de place-based aanpak van het Social Impact Fonds Rotterdam.  Omdat place-based impact investeren in Nederland uniek is en grote potentie heeft, schrijft de Rotterdam School of Management een case study over het Social Impact Fonds Rotterdam en hoe het fonds de principes en methodieken van place-based impact investeren implementeert.

Team

Het impact investeringsteam van SIF-R heeft meer dan 50 jaar ervaring met impact investeren en publiek-private samenwerkingen in de regio Rotterdam. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Het investment team werkt sinds 2018 actief samen aan het fonds en zoeken met elkaar naar de ondernemingen die het grootste verschil kunnen maken in de Rotterdamse context.

Bart MeijsManaging Director en Investment Executive
Mirjam van RijnProgramma Manager
Suzanna VergouweImpact Manager

Fotograaf: Bibi Veth