Wrokko

Share
Thema
Werk
Soort Investering
TA-lening
Jaartal Investering
2023
Dealteam
Bart Meijs en Okke Loman

Wrokko richt zich op bi-culturele talenten die het netwerk of kennis ontbreekt om de juiste baan te vinden. De talentenpoule bestaat uit WO en HBO studenten, vaak 2e-generatie migranten. Zij koppelen hen aan verschillende bedrijven die als klant bij Wrokko toegang hebben tot de talenten.

De oprichters van Wrokko, Anass Meziane, Younes Douari en Mohcen Boutaghrout zagen verschillende uitdagingen voor studenten die als eerste in hun familie HBO of WO onderwijs volgden. Dit hebben zij samengevat in 4 veelvoorkomende pijnpunten: het ontbreken van een netwerk, gemis aan vaardigheden, beperkt arbeidsmarkt bewustzijn, en uitsluiting tot de arbeidsmarkt. Dit wordt ten eerste verholpen door training, waaronder de Wrokko bootcamp en verschillende in-house dagen bij partnerbedrijven. Daarnaast worden zij gecoacht door ervaren loopbaanbegeleiders (Matties) en talent managers. Met hun nieuwe kennis gaan zij naar verschillende netwerkevents om zo de partnerbedrijven beter te leren kennen. Ook zijn er verschillende manieren waarop Wrokko de studenten inspireert via multiculturele studieverenigingen, de Wrokko podcast, en social media. Tot slot kunnen studenten hun ideale droombaan vinden via het carrière platform 'Wrokko Jobs'.

Aangesloten partnerbedrijven vallen onder 3 categoriën: advocatuur, consultancy, en corporate en overheid. Zo biedt Wrokko een brede keuze aan de studenten om zicht te oriënteren. De aangesloten bedrijven verkrijgen toegang tot de talentenpoule in de vorm van een jaarlijks abbonnement waarvoor ze Wrokko een vast bedrag betalen.

Impact

Wrokko maakt sociale impact door het creëren van een gelijk speelveld voor studenten die onder normale omstandigheden weinig tot geen kennis hebben van de industrie die zij willen betreden. Hiermee dragen zij bij aan duurzaam werk voor bi-culturele talenten.

Over SIF-R

De missie van Wrokko, om studenten met een afstand tot de arbeidsmarkt te koppelen aan een bedrijf dat past bij hen, sluit haarfijn aan op de missie van SIF-R. In deze samenwerking biedt SIF-R een breder netwerk om partnerbedrijven te werven en additionele expertise om het platform verder op te schalen. Daarnaast helpt het inzicht van SIF-R om de businesscase van Wrokko te verfijnen.

Kansen voor West II

De investering in de onderneming van Wrokko valt onder het programma van Kansen voor West. Mede door de middelen ontvangen uit de regelingen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie hebben wij de kans gekregen om samen met Wrokko ons in te zetten voor een beter Europa.