TommyTomato

Share
Thema
Werk
Soort Investering
Venture Capital
Jaartal Investering
2024
Dealteam
Bart Meijs, Joris Kil en Storm Strieker

TommyTomato levert warme vegetarische lunches op scholen om zo kinderen in de klas samen gezonder te laten eten. Dit doet TommyTomato met behulp van mensen waar de arbeidsmarkt een afstand tot heeft en levert daarmee een bijdrage aan een gezonde, duurzame en sociaal inclusieve wereld.

TommyTomato is een aanbieder van gezonde en warme groentemaaltijden op basisscholen, met de missie om alle kinderen in Nederland groente-eters voor het leven te maken. Minder dan 1% van de kinderen in Nederland eet voldoende groente en daar willen ondernemers Bas Turk en Erik van der Plas een einde aan maken. Naast het aanbieden van warme lunchmaaltijden biedt Tommy Tomato ook educatie over gezonde voeding op scholen. Dit doen ze door middel van kooklessen en voedingslessen om kinderen op een leuke speelse wijze, meer over gezond eten te leren.

TommyTomato is in 2020 opgericht in Haarlem en in drie jaar tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van schoollunches. Vanuit locaties (hubs) in Haarlem, Utrecht en Den Haag bezorgde TommyTomato al meer dan 1,5 miljoen lunches op basisscholen. Met het opgehaalde groeikapitaal willen ze dit jaar nog uitbreiden en locaties openen in Eindhoven en Rotterdam. In 2025 willen ze kunnen leveren aan alle grote steden in Nederland.

Impact

TommyTomato maakt impact op verschillende gebieden. Zo bieden ze in al hun distributiehubs, waaronder binnenkort één in Rotterdam, werkplekken aan voor mensen waar de arbeidsmarkt een afstand tot heeft. Daarnaast draagt TommyTomato ook bij aan de energietransitie. Door vegetarische maaltijden aan te bieden, wennen kinderen aan een vegetarisch dieet, wat de eiwittransitie op de lange termijn bevordert. Met beide aspecten levert TommyTomato een bijdrage aan een duurzame en sociaal inclusieve wereld.

Over Social Impact Fonds Rotterdam

De missie van TommyTomato, om gezondere generaties te creëren met behulp van mensen waar de arbeidsmarkt een afstand tot heeft, sluit perfect aan op de missie van SIF Rotterdam. SIF Rotterdam biedt ondersteuning bij de uitbreiding naar Rotterdam, waar in 2024 een distributiehub zal worden geopend. Verder biedt SIF Rotterdam additionele expertise om het bedrijf te helpen schalen van start-up naar scale-up.