Oppepper Lokaal

Share
Thema
Schulden
Soort Investering
Technical Assitance
Jaartal Investering
2021
Dealteam SIF-R
Mirjam van Rijn & Antonie Louter

Oppepper Lokaal is een initiatief van Zorgvrijstaat en Rotterdamse Douwers om de bewoners van Rotterdamse wijk Delfshaven uit de schulden te helpen. Hierbij staat persoonlijke aandacht en het creëren van vertrouwen in de wijk centraal! Zo bereiken zij mensen die niet in beeld komen bij Kredietbank Rotterdam.

Waarom Oppepper

Oppepper Lokaal is een initiatief dat wordt getrokken door Aldo Baljet (Rotterdamse Douwers) en Dennis Lohuis (Zorgvrijstaat). Oppepper is gebouwd  op vertrouwen. Een mooi voorbeeld waarom Oppepper Lokaal goed werkt is Latifah. Zij werkt nu bij Oppepper. Latifah komt uit Rotterdam West en had 3 verschillende banen naast elkaar, maar ook schulden weg te werken. Ze kreeg het niet georganiseerd. Het geld wat zij verdienden loste ze links af, rechts stond er weer een deurwaarder voor iets anders. Elke maand liepen schulden weer op. Ze liep bij Oppepper binnen met 1 verzoek; 'ik wil niet naar de kredietbank, geen vertrouwen' . Latifah had een aantal maanden nodig waarbij ze soms langs kwam, soms wat ongeopende brieven meenam, soms te laat kwam, soms wel op tijd kwam maar niets vertelde. Gedurende dat traject zoeken we het samen uit. Een kredietbank heeft dat geduld niet.

Impact

Oppepper Lokaal wilt meer mensen bereiken en ze duurzaam uit de schulden helpen. Dit willen ze realiseren door middel van persoonlijke aandacht en het creëren van vertrouwen in de wijk.

Samen met SIF-R

Samen met Oppepper Lokaal zetten wij de eerste stap voor de blauwdruk voor systeem veranderende samenwerking in schuldhulp.

In Partnership