Mama Taxi

Share
Thema
Werk & Opleiding
Soort Investering
Technical Assistance
Anno
2020
Team
Bart Meijs & Suzanna Vergouwe

Mama Taxi biedt private chauffeursservice voor het zakelijk segment met alleen vrouwen achter het stuur in volledig elektrische voertuigen.

Deze vrouwen stonden aan de zijlijn van de maatschappij en worden door Mama Taxi opgeleid tot directiechauffeuse, Mama Taxi is hiermee een maatschappelijke springplank voor vrouwen die hun kansen willen keren.

Achtergrond Ondernemer

Zizi Fernandes heeft zich altijd ingezet voor maatschappelijke initiatieven en non-profit organisaties. Ze heeft te allen tijde geweten dat zij iets terug wil geven aan haar continent (Afrika) en de wereld. Door mee te doen met het beste idee van Zuid-Afrika werd Zizi “gedwongen” haar idee eens goed op papier te zetten. Geïnspireerd door haar grootmoeder, de veerkracht en de empowerment van de vrouw heeft zij besloten om Mama Taxi op te richten. Het Mama-concept won het beste idee van Zuid-Afrika 2013. Deze prijs gaf Zizi een waanzinnige boost om van een conceptidee tot realisatie over te gaan.

Marlieshofstede Photography

Kansen voor West II

De investering in de onderneming van Mama Taxi valt onder het programma van Kansen voor West. Mede door de middelen ontvangen uit de regelingen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie hebben wij de kans gekregen om samen met Mama Taxi ons in te zetten voor een beter Europa.