Kaapse Brouwers

Share
Thema
Succesvol sociaal naar Rotterdam
Soort Investering
Seed Capital
Jaartal Investering
2022
Dealteam SIF-R
Hidde de Lange, Bart Meijs, & Suzanna Vergouwe

Kaapse Brouwers BV, in 2014 gestart als microbrouwerij en proflokaal in de Fenix Food Factory, is ondertussen uitgegroeid tot een onafhankelijke bierbrouwerij met een aantal eigen horeca locaties. Bier is in hun ogen de meest democratische drank, genuttigd door mensen van allerlei achtergronden.

Kaapse heeft een bedrijfscultuur die open is en gericht op ontwikkeling van hun werknemers en is te typeren als community of familie. Kunstenaars krijgen mogelijkheden om op de locaties exposities te organiseren. Werk in de horeca is bijna per definitie tijdelijk. Kaapse Brouwers zien hun rol als kwartiermaker. Ze omarmen hun plaats als tijdelijk werkgever: bieden van tijdelijke banen en mensen equiperen om daarna weer door te groeien.

Een kijkje binnen Kaapse Willns
Een kijkje binnen Kaapse Willns

Één van Kaapse Brouwers' horecalocaties op de Nieuwe Binnenweg

Impact

Samen met SIF-R

Met SIF-R’s investering wil Kaapse Brouwers de bedrijfsvoering herstructureren om meer werkplekken en kansen te creëren voor mensen met een afstand binnen én tot de arbeidsmarkt. Kaapse Brouwers BV is de eerste Rotterdamse onderneming in onze portefeuille in de categorie ‘regulier bedrijf wil meer sociaal ondernemen’.