Flexcraft Young UP

Share
Thema
Werk & Opleiding
Soort Investering
Seed Capital
Jaartal Invertering
2020 en 2022
Dealteam
Bart Meijs, Suzanna Vergouwe & Antonie Louter

In 2022 zijn Flexcraft Uitzendbureau, Social Impact Fonds Rotterdam en Young UP een joint venture gestart. Samen richten zij Flexcraft Young UP B.V. op, de eerste échte sociale arbeidsbemiddelaar in Nederland.

Voor Young UP betekent sociaal uitzenden het gebruik van flexibele arbeid als een brug naar duurzaam werk. Zij geloven dat wanneer hun kandidaten een kans krijgen om zich te bewijzen bij een werkgever, ze goed werk zullen leveren. Helaas durven werkgevers het soms niet aan om een kandidaat ‘met afstand’ gelijk vast in dienst te nemen. Daarom faciliteert Flexcraft Young UP, onder begeleiding, een periode waarin de werkgever en kandidaat elkaar beter kunnen leren kennen, met als uiteindelijke doel deze kandidaat te laten uitstromen met een vast contract. Young UP rekent voor hun begeleiding geen marge, maar de werkgever betaald voor de ruimte en begeleiding die zij voor hen faciliteren. Hun tarief is dus afhankelijk van hoeveel flexibiliteit een werkgever wil, vóór hij de kandidaat vast in dienst neemt. Zo biedt Flexcraft Young UP juist geen tijdelijk werk, maar zoeken expliciet alleen duurzame werkplekken en matches.

Met het toevoegen van Young UP aan de flexcraft familie investeren wij nu ook in talent dat een kans verdiend. Nu pakken wij onze verantwoordelijkheid om  te zorgen dat nóg meer werkzoekenden aan het werk komen én blijven.

Moba Aoulad Ben Arroun, CEO van Horizon Holding
Oprichters Flexcraft Young UP
Oprichters Flexcraft Young UP

Dwight Krolis en Ed Molders

Dwight snapt goed welke persoonlijke begeleiding nodig is om verder te komen. Deze begeleiding is de sleutel, want het gaat om het weerbaar maken van mensen, het kweken van zelfvertrouwen én mogelijk zelfs omscholing.

Ed Molders, mede-directeur Flexcraft Young UP

Young UP is opgericht door Dwight Krolis. Dwight is zelf opgegroeid in Rotterdam-Zuid en heeft altijd iets willen teruggeven aan de buurt. Hij is ooit begonnen bij Tempo-team, maar snel voor zichzelf begonnen aan de hand van subsidies. Zijn missie was jongvolwassenen richting een baan bemiddelen en zijn aanpak bestond uit het benaderen van zo veel mogelijk partijen om een geschikt plekje te vinden per kandidaat. Ondertussen heeft Dwight honderden jongeren coaching en begeleiding gegeven in hun zoektocht naar werk.

Over impact

Na vele tijdelijke contracten, sollicitaties én afwijzingen werd ik onzeker. Ik was bang om fouten te maken, gefixeerd op wat ik niet kon en was het vertrouwen in mezelf verloren. Bij Flexcraft Young UP was het écht anders; ik kreeg persoonlijke begeleiding, hulp bij reflecties en leerde weer te kijken naar wat ik wel goed doe en kan! Als er nu iets fout gaat, weet ik dat ik nog iets te leren en te verbeteren heb, maar hou ik er onder de streep een goed gevoel aan over.

Isman

Samen met SIF-R

Young UP en het SIF-R hebben samen al een lange weg afgelegd. SIF-R heeft in 2020/21, middels een TA lening, Stichting Young UP begeleid in hun commerciële transitie en ondersteund in het ontwikkelen van een solide businesscase voor sociale arbeidsbemiddeling. Door de start van joint venture tussen Young UP, Flexcraft en SIF-R kan Flexcraft als grote commerciële uitzendpartij klanten een keuze bieden om op een socialere manier naar kandidaten te kijken. Ed Molders, Mede-directeur licht verder toe dat Flexcraft Young UP kan een mooie rol kan spelen in het aangaan van gesprekken met werkgevers over het verder kijken dan alleen het behalen van winst, over het belang van impact en welk eerlijk prijskaartje hieraan hangt.  In 2022 heeft SIF-R een vervolginvestering gedaan in Flexcraft Young UP zodat zij de financiële ruimte hadden om een succesvolle structuur te realiseren waarmee de onderneming méér impact kon gaan maken.

Impact Rapportage 2021
In alle ontwikkelingen in 2021 zien we de kracht van de stad en van de opgebouwde samenwerkingen.
Infographic Q1 '22
Ieder kwartaal brengt SIFR een rapportage uit. In deze infographic is alle inhoudelijke informatie te vinden over SIFR en de ontwikkelingen van het eerste kwartaal van 2022.
Infographic Q2 '22
Ieder kwartaal brengt SIFR een rapportage uit. In deze infographic is alle inhoudelijke informatie te vinden over SIFR en de ontwikkelingen van het tweede kwartaal van 2022.

Kansen voor West II

De investering in de onderneming van Flexcraft Young UP valt onder het programma van Kansen voor West. Mede door de middelen ontvangen uit de regelingen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie hebben wij de kans gekregen om samen met Flexcraft Young UP ons in te zetten voor een beter Europa.