Beroepentuin

Share
Thema
Opleiding
Type Investering
Seed Capital
Jaartal Investering
2020
Dealteam
Bart Meijs, Kit Coremans, & Antonie Louter

De Beroepentuin biedt een kortdurend traject aan waarbinnen jongvolwassenen en statushouders worden opgeleid voor een beroep in de kanssector energie-transitie. De slogan van De Beroepentuin is dan ook; “De kortste route naar betaald werk”.

Iedere deelnemer doorloopt een traject van drie fasen, waarna de deelnemers uitstromen naar een reguliere baan. De drie fasen zijn:

  1. Beroepsoriëntatie waarin personen gedurende 10 dagen diverse beroepen kunnen uitproberen in De Beroepentuin.
  2. Beroepsopleidingsfase, waarin de verkorte beroepsopleiding van ongeveer 6-8 weken wordt gegeven en waarna deelnemers uitstromen in een betaalde baan en zich daar vervolgens verder ontwikkelen.
  3. Uitstroom naar betaald werk. De Beroepentuin heeft meerdere locaties door het land.

De Beroepentuin is opgericht door Turan Yazir, Seyit Yeyden en Murat Ersoy. Zij  hebben in het verleden samengewerkt om Werkoffensief 1.0 van MKB Rotterdam te realiseren, waarbij zij als doelstelling hadden om 300 werklozen aan een baan te helpen en 100 mensen van werk naar werk te helpen. De samenwerkingspartners hebben destijds in totaal 1042 personen aan het werk gekregen en daarmee ruimschoots hun ervaring en skills bewezen!

Impact

De beroepentuin heeft de ambitie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt snel aan een baan te helpen bij een werkgever, die de medewerker vervolgopleidingen en ondersteuning biedt. De Beroepentuin meet per contact de instroom, uitval en het succespercentage.

Samen met SIF-R

De missie van de Beroepentuin sluit haarfijn aan op het hoofdthema van SIF-R, waarmee het een logische aanwinst is voor onze portefeuille en netwerk. In 2020 heeft SIF-R een TA-Lening verstrekt aan de Beroepentuin en later een vervolginvestering gedaan. De investering in de Beroepentuin is gebruikt om de onderneming te laten groeien.  Als businesspartner heeft SIF-R de Beroepentuin ook ondersteunt tijdens de coronacrisis, toen de instroom vanuit de Gemeente enorm daalde.

Na oprichting van de Beroepentuin in 2019, heeft het SIF-R ons niet alleen in financiële zin ondersteund bij de investeringen in de praktijkruimten in het Spartastadion, maar is inmiddels als volwaardig business partner betrokken bij de verdere uitrol van het concept zowel in de regio als daarbuiten.

Henk van der Beek, Directeur de Beroepentuin

Kansen voor West II

De investering in de onderneming van Beroepentuin valt onder het programma van Kansen voor West. Mede door de middelen ontvangen uit de regelingen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie hebben wij de kans gekregen om samen met Beroepentuin ons in te zetten voor een beter Europa.