Kennismakingssessie Werk in de Wijk

Share

Een succesvolle eerste (kennismakings)sessie van het WERK in de WIJK programma!

Samen met de Rotterdam Impact Coalitie (THRIVE Institute & Voor Goed) en vele Rotterdamse ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties zijn we uit de startblokken gekomen met het meerjarige URBACT Use-It/Werk in de Wijk project!

Geïnspireerd door én gebaseerd op het succesvolle voorgaand Europees project in Birmingham, gaan wij aan de slag om zelfsoortgelijke sociale én duurzame stadsontwikkeling te realiseren, passend bij de bestaande Rotterdamse context en basis.

Hoe versterk je de wijkeconomieën op een inclusieve manier, zodat de bestaande bewoners in hun kracht worden gezet en zodat het herontwikkelen van buurten vooral ook ten goede komt aan de mensen die dit het hardst nodig hebben?

Kan je beslissingsmacht, welvaart en diensten lokaal terugbrengen in de wijk met bewoners en veerkrachtige stadseconomieën bouwen met nieuwe vormen van publiek eigendom?

Hoe dus? Dat bedenken we niet alleen zelf, maar #samen met alle sociale ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties die hun wijken en bewoners het beste kennen!

We bedanken alle betrokken Rotterdammers die aanwezig waren bij de eerste sessie. To be continued… Samen bouwen we verder!