Social Impact Fonds Rotterdam (SIF-R) investeert in CurrentWerkt! 

Share

CurrentWerkt biedt sinds 2018 in Rotterdam-Zuid opleiding, coaching, detachering en uiteindelijk uitstroom naar een vaste werkgever voor mensen waar de arbeidsmarkt een afstand tot heeft. De onderneming is inmiddels niet meer weg te denken uit het Rotterdamse sociale ondernemingslandschap.  

De visie van CurrentWerkt is dat betaald werk leidt tot financiële zelfredzaamheid, persoonlijke groei en competentieontwikkeling. Bij de CurrentAcademy worden kandidaten binnenshuis opgeleid met erkende leer-werktrajecten en worden zij gecoacht in ‘zachte’ vaardigheden, zodat zij klaar zijn om als volwaardige teamleden aan de slag te kunnen bij werkgevers. CurrentWerkt heeft sinds haar oprichting al meer dan 450 mensen naar betaald werk toegeleid. De onderneming heeft recentelijk een stevige groei doorgemaakt met o.a. de introductie van het horecaconcept Brave Burgerzz en de opening van de tweede locatie in de Van Nelle fabriek (Rotterdam noordoever). Met de recente ontwikkelingen kan CurrentWerkt kandidaten uit geheel Rotterdam bereiken en begeleiden. 

Hilal Makhoukhi: ‘Ooit is mijn grootste frustratie de basis (lees ‘brandstof’) geweest voor de oprichting van CurrentWerkt, namelijk de mismatch tussen werkgevers en mensen die net uit detentie kwamen. Zij vonden geen goede aansluiting, maar het overgrote deel van deze groep kan én wil werken. Daarom vormde dit onze eerste doelgroep. Door de mooie samenwerking met gemeente Rotterdam zijn daar gaandeweg nog veel meer groepen bijgekomen. Mensen die om wat voor reden nog niet werken, maar door onze werkwijze binnen 3 maanden klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Wij detacheren, dus we zijn ook werkgever, waardoor de kandidaat altijd de rust heeft dat zijn inkomen doorloopt en waar nodig coaching ontvangt. We vormen daarmee een vangnet en houden de kandidaat op de radar mocht het even niet gaan. Navelstreng doorknippen gebeurt pas als de kandidaat in dienst komt bij een werkgever, in de tussentijd blijft die onderdeel van Current. Wij bieden opleidingen aan verzorgd door Albeda, en we tackelen andere zaken zoals schulden, administratie en begeleiding naar een zelfstandige kamer of woning. Met deze intensieve aandacht zien we veel kandidaten positief uitstromen naar een betaalde baan. Wij geloven echt dat sociaal en commercieel prima samengaan, waardoor we altijd naar de markt luisteren en daar sociaal en commercieel op inspelen.’ 

De investering van SIF-R in CurrentWerkt stelt de onderneming in staat om hun groeiplannen voor de komende jaren uit te werken en de juiste voorwaarden te scheppen om ze uit te voeren.  

Wij zijn trots op deze samenwerking en kijken uit naar wat de toekomst ons gezamenlijk gaat brengen. Op naar meer impact en meer werk!