Place-Based Impact Investing goes international @Trividend

Share

Trividend is het place based sociaal investeringsfonds voor Vlaanderen (België), waarin private en publieke investeerders samen investeren voor sociale impact. Zij bestaan inmiddels alweer 20 jaar en organiseerden in het kader daarvan, en om in Europa onderlinge samenwerking tussen sociale (place based) investeringsfondsen op gang te brengen, een tweedaags event in Mechelen. Ook SIFR was van de partij!

Samen met vertegenwoordigers van EVPA, Den Sociale Kapitalfond, Purpose Economy, Research Institutes of Sweden, MakeSense, onderzoeksscholen, vermogensfondsen en lokale overheden in Vlaanderen verkenden we aspecten van sociaal (place based) investeren, capacity building en governance van ondernemingen.

Vanuit Rotterdam vertelden we met gepaste trots over de Rotterdam Impact Coalitie, een unieke samenwerking tussen private partijen en de gemeente Rotterdam. Samen maken wij ons sterk om via sociaal ondernemers en stuttende programma’s maatschappelijke problemen aan te pakken. We lichtten onze investeringsstrategieën in samenhang met ons programma op schulden en het prestatiecontract op werk toe. De interesse voor de Rotterdamse aanpak is duidelijk, de eerste uitnodigingen om internationaal samen te werken en van elkaar te leren hebben we uitgewisseld.

Veel dank Trividend voor de uitnodiging en het entameren van dit onderwerp op een internationaal podium. Wordt vervolgd!