Nieuwe Impact Investing Stagair - Zajko Skobalj

Share

Sinds kort versterkt Zajko Skobalj het SIF-R team als onze nieuwe impact Investing Stagair. Hoe is hij bij het fonds terecht gekomen? En hoe zijn Zajko’s indrukken van het team na de eerste maand? Maak hier kennis met Zajko!

Achtergrond/Rotterdam

Hoi, ik ben Zajko Skobalj. Geboren en getogen in Breda en studerend aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Sinds de basisschool wist ik al dat ik iets met finance wilde gaan doen en het eindpunt nadert in zicht. Momenteel ben ik mijn studie Finance & Investments aan het afronden. Na 5 jaar studeren heb ik Rotterdam echt beter leren kennen. Mijn werk bij SIF-R is enorm complimenterend aan mijn studie en het bouwen van een band met de stad!

Tijdens mijn studie realiseerde ik me al snel dat ik wat uurtjes vrij zou hebben in de week. In het begin voelde dit als extra vakantie – als iets waar ik van moest genieten – maar snel kreeg ik het gevoel dat ik deze tijd beter kon besteden. Het liefst op een manier waarop ik mijzelf kan ontwikkelen! Na een zoektocht op het internet kwam ik in aanraking met Social Impact Fonds Rotterdam; finance gecombineerd met impact maken! Dat was iets nieuws voor mij, maar het trok gelijk mijn aandacht. Natuurlijk hoor je ‘impact investing’ wel voorbijkomen, maar vooral onder het mom van ‘sustainable finance’. Finance wordt vaak geassocieerd met grof geld verdienen, maar SIF-R laat zien dat dit fonds verder kijkt en écht haar steentje wilt bijdragen aan het verbeteren van de stad Rotterdam. Dit was dan ook voor mij een motivatie om hier onderdeel van uit te maken. Al snel kwam ik op gesprek bij Mirjam en Bart. Één week later mocht ik starten met mijn stage!

Team: Verantwoordelijkheden & Sterke Punten

Ik ben pas nét begonnen! Mijn werk zal vooral bestaan uit het ondersteunen van het team op het gebied van financiële vraagstukken en dat is ook precies waar mijn sterke punten liggen. Ik heb een sterk analytisch vermogen en kan goed verbanden leggen tussen cijfers en de ‘echte wereld’. Verder ben ik een goede teamspeler en vind ik het leuk om breed en divers onderzoek te doen.

SIFR: Drijfveer

Ik wordt het meest enthousiast van het realiseren van impact. Dat dit samengaat met werk wat ik leuk vind en passie voor heb geeft een enorm goed gevoel. Wanneer ik aan het werk ben weet ik in mijn achterhoofd dat het eindproduct ook echt iets bijdraagt aan de maatschappij. Daar krijg ik een blij en voldaan gevoel van.
Verder vind ik het leuk om samen met het team een onderneming helemaal uit te pluizen om uit te zoeken waar de sterke en zwakke punten zitten. Je leert de onderneming heel goed kennen en wordt in staat gesteld om de onderneming echt doorgrondig en kritisch te beoordelen. Het voelt bijna een beetje alsof het mijn eigen ondernemingen zijn, maar dan zonder alle bloed zweet en tranen die ermee gepaard kunnnen gaan.

Team & Samenwerkingsverband

Het is lastig om na deze korte tijd over het samenwerkingsverband al iets te constateren, maar vooralsnog verloopt het erg natuurlijk. Iedereen kent zijn of haar taak en niemand hoeft elkaar achter de broek te zitten omdat iets in het midden blijft liggen. Verder denk ik dat het team divers is samengesteld met mensen met verschillende achtergronden, waardoor je voor ieder probleem ook de mogelijkheid hebt om het vanuit een ander perspectief te bekijken.

Ambities & Ontwikkeling

SIFR draagt bij aan mijn professionele ontwikkeling omdat ik alle theorieën die ik op de universiteit leer gelijk in de praktijk toe kan passen. Ik heb het gevoel dat ik nog vaak genoeg in het diepe gegooid ga worden en uiteindelijk leer ik dan ook hoe je met verschillende problemen moet omgaan in de praktijk. Ook is het takenpakket dat ik toegewezen krijg erg breed en leer ik elke dag iets nieuws van de andere teamleden.

Op persoonlijk vlak leer ik vooral met verschillende mensen omgaan op de werkvloer. Zoals bij elke nieuwe werkervaring leer je nieuwe mensen kennen en moet je ook jezelf laten zien in een nieuwe omgeving. Ook bij SIFR zorgt dit avontuur weer voor enorme persoonlijke ontwikkeling. Waar je op school vooral omgaat met mensen die dezelfde achtergrond, leeftijd en interesses delen, leer je bij SIFR connecties te leggen met collega’s met allemaal verschillende achtergronden.

Passie buiten SIFR?

Buiten SIFR vind ik het vooral leuk om te reizen en te sporten. Het belangrijkste vind ik dan ook om altijd bezig te zijn en mezelf te blijven door ontwikkelen. Dit doe ik vooral door mezelf steeds uit mijn eigen comfortzone te trekken. Zo heb ik in het verleden gewoond in Rusland –  destijds een hele vette ervaring – en Spanje. Daar begon ik met het bouwen van een nieuw leven, maar ging vaak weer weg zodra ik mij op mijn gemak begon te voelen. Mijzelf constant blijven uitdagen, dat ben ik!

Geïnspireerd geraakt door Zajko’s verhaal? Social Impact Fonds Rotterdam is altijd opzoek naar stagaires!

Neem hier een kijkje voor de openstaande vacatures en stuur een mailje naar info@sifr.nl!