Impactrapportage 2022

Share

Impact realiseren in Rotterdam – de missie van Social Impact Fonds Rotterdam.

Dat doen we als place based impact investeringsfonds door te investeren in impact ondernemingen die dagelijks het verschil maken in de levens van Rotterdammers met ongekend talent, in ondernemingen die armoede tegengaan en kansgelijkheid vergroten. Dit doen we samen met partners in de stad, waaronder Gemeente Rotterdam, VoorGoed Agency en Thrive Institute, partners in de Rotterdam Impact Coalitie.

In onze impact rapportage leest u wat 2022 voor de ondernemers heeft betekent en wie ze hebben bereikt. Inmiddels hebben we 12 ondernemingen in portefeuille die sinds 2020 623 mensen hebben opgeleid, van wie er 339 uitstroomden naar een betaalde baan.

De impact als fonds zichtbaar maken is een volgend verhaal: het eerste hoofdstuk daarvan hebben we opgetekend aan de hand van de gecumuleerde financiële cijfers van de ondernemingen in onze portefeuille. Dat hoofdstuk vertelt ons dat de ondernemingen in een groeifase zitten, en dat we in deze fase met onze kennis en ervaring toegevoegde waarde leveren. Een proces waarin kennis, ervaring gedeeld wordt tussen de ondernemingen, partners en het investeringsfonds.

We bedanken alle ondernemingen voor de blijvende inzet om de weg van een sociale en duurzame economie te bewandelen en te plaveien.

Samen voor een Rotterdam waarin iedereen meedoet en meetelt!