Flexcraft Young Up

Share

ROTTERDAM, 24 januari 2020 – Flexcraft Uitzendbureau, Social Impact Fonds Rotterdam en Young UP zijn een joint venture gestart. Samen richten zij Flexcraft Young UP BV op, de eerste échte sociale arbeidsbemiddelaar in Nederland.

Flexcraft Uitzendbureau, Young UP en Social Impact Fonds Rotterdam slaan de handen ineen.

Young UP gaat naast het begeleiden van werkzoekende talenten naar werk, deze talenten nu ook bemiddelen naar werk. Hiermee willen zij nog meer talenten, die hulpbehoevend zijn in hun zoektocht naar werk, de juiste hulp en begeleiding bieden zodat ook zij hun plek op de arbeidsmarkt veroveren én behouden. “Het afgelopen jaar heeft het Social Impact Fonds Rotterdam, middels een technische assistentie lening, Young UP begeleidt in hun transitie naar een commerciëlere route. Nu doen wij een vervolginvestering, samen met Flexcraft Uitzendbureau. Als Social Impact Fonds Rotterdam hebben wij de ambitie om ook het bestaande bedrijfsleven socialer te laten ondernemen. En daar sluit de ambitie van Flexcraft om hun ruime netwerk in te zetten om werkzoekenden duurzaam en op grote schaal te plaatsen goed bij aan”, aldus Bart Meijs, Managing Director Social Impact Fonds Rotterdam

Flexcraft Uitzendbureau, onderdeel van de Horizon Groep, breidde de afgelopen jaren haar positie op de Nederlandse uitzendmarkt uit door diverse overnames. Dagelijks werken meer dan 10.000 mensen via Flexcraft en in 2021 werd een omzet van bijna 300 miljoen euro gerealiseerd. Moba Aoulad Ben Arroun, CEO van Horizon Holding, en Ed Molders, adjunct-directeur Flexcraft, lichten deze nieuwe stap toe. “Met het toevoegen van Young UP aan de Flexcraft familie investeren wij nu ook in talenten die een kans verdienen. Als uitzendspecialist, die actief is in meerdere branches, pakken wij graag onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat nóg meer hulpbehoevende werkzoekenden aan het werk komen én blijven”.

Young UP begeleidde al bijna 400 talenten succesvol naar werk. Hiervoor maakte het vooral gebruik van subsidies en fondsen. Dwight Krolis, oprichter van Young UP wilde hier van af, “Wij willen onze eigen inkomsten verdienen, onze afhankelijkheid van subsidies en fondsen verlagen, maar wel impact blijven maken. Met onze nieuwe partners kunnen wij dit doen. Wij blijven werkzoekenden begeleiden naar werk. Maar bieden onze talenten nu ook aan bij werkgevers die goed personeel zoeken. Wij dagen hen uit om verder te kijken dan slechts het cv. Er is namelijk veel talent dat staat te trappelen om te werken, maar die kans niet altijd krijgt. Voor deze talenten zetten wij ons in met Flexcraft Young UP BV. En voor hen gaan wij nieuwe deuren openen”.

Met deze vervolginvestering tilt SIF-R haar portefeuille onderneming Young UP met trots naar een nieuw niveau! Tevens draagt de joint venture met FlexCraft bij aan de beweging om het reguliere bedrijfsleven socialer te laten ondernemen.

Kijk voor meer informatie