Onze Programma's

Share

SIF-R initieert meerjarige strategieën om ondernemingen financieel krachtiger te maken en structurele blokkades in de weg naar duurzame impact te verminderen.

Deze kennen zowel een beleids- en een financieringscomponent. Dit zijn onze programma’s.

Prestatiecontracten

Een innoverend contract waarmee sociale ondernemers een gemeentelijke vergoeding ontvangen voor de impact die zij realiseren op het thema Werk & Schuldhulp.

Een knelpunt is onze afhankelijkheid van gemeentelijke subsidies - dat loopt nu van aanvraag tot aanvraag. Als we meerdere contracten verzilveren, hebben we zeker geen subsidie meer nodig.

Aldo Baljet, oprichter Rotterdamse Douwers

Strategie op Financiën & Schuldhulp

Schulden vormen een van de grootste obstakels naar duurzaam werk. De groep schuldenaren in Rotterdam wordt groter en de gemeente kan niet iedereen helpen...

Mensen hebben een persoon nodig die ze vertrouwen en in hun tempo meeloopt. Vaak speelt er veel meer dan een vraag over financiën.

Jamila Amakran, coach bij Oppepper Lokaal

Werk in de Wijk

Hoe pak je de ontwikkeling van wijken in Rotterdam aan zodat deze vooral ten goede komt aan de mensen die dit het hardst nodig hebben?

Beslissingsmacht, welvaart en diensten terugbrengen in de wijk; mét bewoners veerkrachtige stadseconomieën bouwen!

Suzanna Vergouwe, Senior Impact Investment Analist SIF-R

Succesvol Sociaal Naar Rotterdam

Investeren in ondernemingen die aanvullend zijn aan bestaande Rotterdamse sociale ondernemingen op een specifieke doelgroep.

Maatschappelijke problemen  + Impactvolle businessmodellen = Oplossing!

Thrive Institute, Rotterdam Impact Coalitie