Seev

Share
Thema
Schuldhulp
Soort Investering
TA-Lening
Jaartal Investering
2023
Dealteam
Bart Meijs

Seev is een innovatief bedrijf dat jongeren ondersteunt bij het gemakkelijker betalen van rekeningen en het voorkomen van betalingsachterstanden. Hun toonaangevende Seev App is speciaal ontworpen om jongeren aan te spreken in hun eigen taal en leefwereld, waarbij ze hebben samengewerkt met jongeren zelf en een gedragsexpert om dit te realiseren.

De Seev App biedt verschillende mogelijkheden om betalingsachterstanden te voorkomen en weg te werken. Het stelt jongeren in staat om flexibele betaalplannen op te stellen, waardoor ze op een haalbare en overzichtelijke manier hun schulden kunnen afbetalen.

Een uniek aspect van Seev is de samenwerking met schuldeisers op organisatieniveau. Seev maakt afspraken met schuldeisers, zodat zij de Seev App kunnen aanbieden aan hun jongere klanten. Dit initiatief helpt schulden bij jongeren te voorkomen en de financiële situatie van jongeren te verbeteren.

Seev biedt drie verschillende opties aan organisaties: Seev Pay, Seev Plan en Seev Me. Elk van deze opties heeft als doel jongeren te ondersteunen bij het oplossen van hun financiële uitdagingen en hen in staat te stellen controle te krijgen over hun betalingsverplichtingen.

Met hun innovatieve aanpak en focus op het begrijpen van de behoeften van jongeren, levert Seev een waardevolle bijdrage aan het aanpakken van financiële problemen onder jongeren en het bevorderen van een gezonde financiële toekomst voor hen.

Impact

Seev heeft een aanzienlijke impact op de maatschappij door het aanpakken van betaalachterstanden onder jongeren, waarbij 19% van hen met problematische schulden kampt. De app maakt gebruik van strategieën voor gedragsverandering en communicatie op maat, waardoor jongeren vaker en makkelijker hun schulden kunnen aflossen. Hierdoor worden de vicieuze cirkels doorbroken en verbetert de financiële situatie van jongeren.

De impact van Seev wordt gemeten op verschillende niveaus, waarbij het voorkomen van escalatie van schuldproblematiek bij 20.000 jongeren zich vertaalt in minder stress en lagere uitvalpercentages op school voor jongeren. Bovendien profiteren schuldeisers ook van de impact, doordat het aantal dubieuze debiteuren afneemt. Met hun innovatieve aanpak en meetbare resultaten draagt Seev bij aan een gezondere financiële toekomst voor jongeren en een positieve maatschappelijke verandering.

Over SIF-R

SIF-R ziet de problemen die Seev aanpakt en heeft besloten om te beginnen met een TA-lening om Seev de mogelijkheid te geven om zich verder te ontwikkelen.