Het SIFR-team

Een multidisciplinair team met impact- en investeringskennis

Shape image svg

SIFR-teamleden

Het Social Impact Fonds Rotterdam heeft een SIFR-manager voor de aansturing van het fonds, 5 uitvoerend teamleden, een investment committee dat besluit over investeringen en een Raad van Toezicht, aangesteld door de investeerders.

Bastiaan van der Knaap

Bastiaan van der Knaap

SIFR-manager en lid Investment committee
Linkedin

Bastiaan van der Knaap is partner bij Realconomy. Realconomy heeft als doel steden ‘fit’ te maken: economisch, sociaal en maatschappelijk. Daarnaast is Dhr. van der Knaap managing director van het Rotterdam Port Fund, het investeringsfonds van de Rotterdamse haven. Vanuit zijn Rotterdams hart is Dhr. Van der Knaap sinds 2016 actief lid van de Werkgroep Impact Investing en, vanuit die rol, medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het Fonds. Dhr. Van der Knaap is oprichter van het fonds en stuurt het fonds aan vanuit zijn rollen als SIFR-manager en lid van het investment committee.

Lenny Van Klink

Lenny Van Klink

SIFR-manager en lid Investment committee
Linkedin

Lenny van Klink is partner bij RebelGroup. Rebel adviseert op de vraagstukken van de toekomst, onder andere op het sociaal domein. Dhr. Van Klink is, vanuit zijn passie voor de opgaven van Rotterdam, sinds 2016 actief lid van de Werkgroep Impact Investing en, vanuit die rol, medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het fonds. Lenny is oprichter van het fonds en stuurt het fonds aan vanuit zijn rollen als SIFR-manager en lid van het investment committee.

Frans van der Harst

Frans van der Harst

Voorzitter Investment committee
Linkedin

Frans van der Harst is onafhankelijk voorzitter van het Investment Committee van SIFR. Dhr. Van der Harst is , samen met Dhr. Van der Knaap, managing director van het Rotterdam Port Fund, het investeringsfonds van de Rotterdamse haven. Dhr. Van der Harst is tevens hoofd van het onderdeel van NIBC dat via Mezzanine- en Equityfinanciering investeert in bedrijven om hun groei- of exitstrategie te realiseren.

Jacob van der Goot

Jacob van der Goot

Voorzitter Raad van Toezicht
Linkedin

Jacob van der Goot is lange tijd directeur geweest van de ABN AMRO-bank Rotterdam. Vervolgens heeft Dhr. Van der Goot diverse relevante functies op het maatschappelijk vlak in Rotterdam vervuld. Denk aan het voorzitterschap van de Koninklijke Roei- en Zeil Vereniging, voorzitter van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en voorzitter van de RvT van Rotterdam Partners. Met zijn groot maatschappelijk Rotterdams hart is Dhr. Van der Goot vanaf 2016 voorzitter van de werkgroep impact investing en vanuit die rol vanaf het eerste uur betrokken bij de oprichting van het Fonds. Dhr. Van der Goot is voorzitter van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht houdt, namens de investeerders, zicht op het fonds. Mede-rvt-leden zijn Mevrouw Marlies Mulder, eigenaar De Zaken Partner (DZP) en diverse nevenfuncties in Rotterdam en de heer Lex Fontein, directeur Hudig & Veder en namens G.Ph. Verhagenstichting als 1 van de investeerders.

Bart Meijs

Bart Meijs

Managing director SIFR
Linkedin

Bart Meijs is in 2018 gevraagd om het fonds op te starten en de uitvoering van het fonds te managen. Dhr. Meijs is sinds 2004 actief op het gebied van Impact Investing. Co-founder InReturn East Africa Fund (Kenia, Tanzania), waar het team 14 impact investments heeft gemaakt en gemanaged en het overgrote deel heeft verkocht. Daarna is Bart teruggekomen uit Afrika en is gaan werken bij het Rotterdamse Enviu als CIO: middels systeemverandering en sociale ondernemingen impact creëren. Bart heeft een Executive Master of Finance and Control & MSc. in Financial Business Economics (EUR)

Mirjam van Rijn

Mirjam van Rijn

Impact manager
Linkedin

Mirjam van Rijn is sinds 2004 actief in sociaal- maatschappelijke innovatie in de stad middels publiek-private samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven. Mirjam heeft 16 jaar gewerkt bij de gemeente Rotterdam. Daarnaast is zij sinds 2010 actief als sociaal initiatiefnemer op het gebied van kansgelijkheid voor ieder kind: website met kinderactiviteiten, Hockeyclub Delfshaven, Multisportvereniging Delfshaven en vanaf 2020 Preventief jeugdbeleid interventie Delfshaven. Mirjam is daarnaast onbezoldigd bestuurslid van het Jeugd Sport- en Cultuurfonds en het Rotterdams Comité Nationale Belangen. Mirjam heeft een Master of Science and Business Administration (MScBA) & een Master in City Administration (MCA) van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.

Kit Coremans

Kit Coremans

SIFR-advisor
Linkedin

Kit Coremans is een ervaren adviseur op investeringsmanagement en corporate governance. Dhr. Coremans is, naast zijn werkzaamheden voor SIFR, adviseur voor de directie van PGGM Investments. Dhr. Coremans heeft ervaring als audit committee-member bij Oxfam en heeft daarnaast als operations and development manager bijgedragen aan operationeel excellence bij Inter Trustgroup, ITG en Quotidien.

Suzanna Vergouwe

Suzanna Vergouwe

Senior impact investment analist
Linkedin

Suzanna is als senior impact investment analist verantwoordelijk voor de beoordeling van nieuwe ondernemingen, het mede-managen van bestaande portfoliobedrijven en gaat meebouwen aan het impactraamwerk van het fonds. Suzanna heeft jarenlange fondservaring bij landelijke vermogensfondsen en heeft daarnaast een groot sociaal Rotterdams netwerk.

Geert Wassens

Geert Wassens

SIFR-investmentanalist
Linkedin

Geert is als investment-analist verantwoordelijk voor het mede-beoordelen van ondernemingen en het mede-uitvoeren van analyses en due diligence. Geert is ervaren investmentanalist en momenteel, naast SIFR, medeverantwoordelijk voor de fondsenwerving van Hardt Hyperloop.

Hidde de Lange

Hidde de Lange

SIFR-Investmentmanager
Linkedin

Hidde is als investment manager verantwoordelijk voor beoordeling van ondernemingen en uitvoeren van analyses en due diligence samen met het team. Hidde is in 2016 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (MSc, Financial Economics) en heeft voorafgaand aan zijn rol bij SIFR ruim 3,5 jaar Corporate Finance en M&A ervaring opgedaan bij Pointer Corporate Finance in Amsterdam.

Maaike Luiten

Maaike Luiten

PR: Marketing & Communicatie
Linkedin

Maaike heeft haar bachelor Liberal Arts & Sciences afgerond bij Erasmus University College in de richting International Relations & Politics. Binnen SIFR is ze nu verantwoordelijk voor alle processen rondom Marketing & Communicatie. Naast SIFR is ze in haar vrije tijd druk met haar eigen onderneming in de verkoop van vintage kleding.

Anass Darkaoui

Anass Darkaoui

Stagiair Impact Investing
Linkedin

Anass is derdejaars student Economie & Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en richt zich op een vervolgstudie met als focus impact investing en private equity. Hij richtte stichting Co-Teacher Rotterdam op. Bij SIFR is Anass betrokken bij beoordeling van ondernemingen en uitvoeren van analyses en due diligence samen met het team.

Sandra Schep

Sandra Schep

Stagiair Impact Investing Armoede
Linkedin

Sandra Schep is derdejaars student Bedrijfseconomie en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij schreef een kookboek en doneerde de opbrengst aan de Voedselbank. Bij SIFR werkt Sandra mee in het opzetten van de impactmeting en samenwerking van het project Schuldenstrategie dat SIFR met diverse partners in de stad uitvoert.

Binnen SIFR is zowel kennis over de inhoudelijke thema's, als investerings- en ondernemingskennis aanwezig.

Om maximale impact te kunnen realiseren op de drie thema’s, is het nodig dat inhoudelijke kennis over de thema’s en investeringskennis hand in hand gaan. Alleen door inhoudelijke thema’s volledig te ontleden en van daaruit, vanuit een investeringsbril, naar mogelijke investeringsstrategieën te kijken, wordt het mogelijk om initiatieven en organisaties om te bouwen naar duurzame ondernemingen.

Dat doen we niet voor maximale financiele impact, maar juist voor maximale maatschappelijke impact. Want alle thema’s van SIFR vergen een lange termijnaanpak. Armoede is niet opgelost in enkele jaren. Daar is 10 tot 20 jaar continue inzet op nodig. De werkloosheid in Rotterdam is dermate groot; in een paar jaar realiseer je als ondernemer te weinig. Toch kennen de subsidies op deze vraagstukken vaak een degelijke korte termijn. Ondernemingen die het verschil kunnen maken op deze thema’s verdienen een duurzaam verdienmodel, zodat zij langjarig hun werk kunnen doen in de stad.