Onze investeringen

De investeringen van SIFR

Shape image svg

Dit zijn de investeringen die door SIFR reeds zijn gedaan sinds de lancering van het fonds in november 2019

De Beroepentuin

De Beroepentuin

De Beroepentuin is een Rotterdamse onderneming en biedt de kortste weg naar betaald werk voor mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ex-gedetineerden, statushouders of mensen uit de wijk die al jaren niet participeren. Bij De Beroepentuin krijgen zij een verkorte praktijkopleiding en daarna een baan in de energietransitie.

www.deberoepentuin.nl

Maakotheek

Maakotheek

Maakotheek is een Rotterdamse onderneming die Maakboxen verhuurt aan scholen en via lesbrieven en online lessen docenten in staat leert hoe ze aantrekkelijk wetenschap- en techniekonderwijs kunnen geven. Zo maken leerlingen kennis met technieken en vaardigheden die in de toekomst belangrijk zijn, maar die veel kinderen niet vanzelfsprekend meekrijgen.

www.maakotheek.nl

Mama Taxi

Mama Taxi

Mama Taxi faciliteert opleidingen en biedt werk aan vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en functioneert als maatschappelijke springplank voor vrouwen die hun kansen willen keren. Mama Taxi bestaat uit Stichting Mama, waar Mama’s worden opgeleid tot professionele chauffeuses, en Mama Taxi Mobility waarin werkgelegenheid voor de Mama’s gecreëerd wordt.

www.mamataxi.nl

Bouwerswerkplaats

Bouwerswerkplaats

Bouwerswerkplaats leert werkzoekenden, met een afstand tot de arbeidsmarkt (WIA-, Wajong- of bijstandsuitkering), allround bouwplaats werkzaamheden via een twee maanden learning on the job traject. Het doel is om hen na de opleiding en het behalen van een VCA-certificaat, begeleid door te laten stromen naar een betaalde baan in de bouw. Vervolgens krijgen ze een jaarcontract om de integratie op de arbeidsmarkt goed te laten verlopen.

www.bouwerswerkplaats.nl

Flexcraft Young Up B.V.

Flexcraft Young Up B.V.

Young Up is een sociale onderneming, gestart in Rotterdam Zuid, die jongeren duurzaam begeleid naar werk. Hun missie is om jongeren en jongvolwassenen, zowel met als zonder startkwalificatie, te ondersteunen bij het verkrijgen én behouden van perspectief op de arbeidsmarkt. SIFR heeft in 2021, middels een TA lening, Stichting Young UP begeleid in hun transitie naar een commerciële onderneming. Door de joint venture met uitzendbureau FlexCraft en oprichting van FlexCraft Young UP B.V. zijn ze klaar voor de volgende stap. Als nieuwe aandeelhouder heeft FlexCraft de ambitie om socialer te worden. Zij zetten hun ruime netwerk in om de talentvolle kandidaten van FlexCraft Young UP B.V. duurzaam en op grote schaal te plaatsen.

www.young-up.nl

Oppepper Lokaal

Oppepper Lokaal

Oppepper Lokaal is een initiatief van Zorgvrijstaat en Rotterdamse Douwers om de bewoners van Rotterdamse wijk Delfshaven uit de schulden te helpen. Hierbij staat persoonlijke aandacht en het creëren van vertrouwen in de wijk centraal! Zo bereiken zij mensen die niet in beeld komen bij Kredietbank Rotterdam.

www.zorgvrijstaat.nl/oppepper-lokaal

Top Mask image