onze investeringen

Social Impact Fonds Rotterdam Portefeuille

Shape image svg

Dit zijn de investeringen die door SIFR reeds zijn gedaan sinds de lancering van het fonds in november 2019

De Beroepentuin

De Beroepentuin

De Beroepentuin is een Rotterdamse onderneming en biedt de kortste weg naar betaald werk voor mensen met een erkende afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ex-gedetineerden, statushouders of mensen uit de wijk die al jaren niet participeren. Bij De Beroepentuin krijgen zij een verkorte praktijkopleiding en daarna een baan in de energietransitie.

www.deberoepentuin.nl

Maakotheek

Maakotheek

Maakotheek is een Rotterdamse onderneming die Maakboxen verhuurt aan scholen en via lesbrieven en online lessen docenten in staat leert hoe ze aantrekkelijk wetenschap- en techniekonderwijs kunnen geven. Zo maken leerlingen kennis met technieken en vaardigheden die in de toekomst belangrijk zijn, maar die veel kinderen niet vanzelfsprekend meekrijgen.

www.maakotheek.nl

Mama Taxi

Mama Taxi

Mama Taxi faciliteert opleidingen en biedt werk aan vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en functioneert als maatschappelijke springplank voor vrouwen die hun kansen willen keren. Mama Taxi bestaat uit Stichting Mama, waar Mama’s worden opgeleid tot professionele chauffeuses, en Mama Taxi Mobility waarin werkgelegenheid voor de Mama’s gecreëerd wordt.

www.mamataxi.nl

Bouwerswerkplaats

Bouwerswerkplaats

Bouwerswerkplaats leert werkzoekenden, met een afstand tot de arbeidsmarkt (WIA-, Wajong- of bijstandsuitkering), allround bouwplaats werkzaamheden via een twee maanden ‘learning on the job’ traject. Het doel is om hen na de opleiding en het behalen van een VCA-certificaat, begeleid door te laten stromen naar een betaalde baan in de bouw. Vervolgens krijgen ze een jaarcontract aangeboden om de integratie op de arbeidsmarkt goed te laten verlopen.

www.bouwerswerkplaats.nl

Flexcraft Young Up B.V.

Flexcraft Young Up B.V.

Young Up is een sociale onderneming, gestart in Rotterdam Zuid, met de missie om jongeren en jongvolwassenen, zowel met als zonder startkwalificatie, te ondersteunen bij het verkrijgen én behouden van perspectief op de arbeidsmarkt. SIFR heeft in 2021, middels een TA lening, Stichting Young UP begeleid in hun commerciële transitie. Door de joint venture met uitzendbureau FlexCraft en de oprichting van FlexCraft Young UP B.V. zijn ze klaar voor de volgende stap. FlexCraft heeft de ambitie om socialer te worden en zetten hun ruime netwerk in om de talentvolle kandidaten van FlexCraft Young UP B.V. duurzaam en op grote schaal te plaatsen.

www.young-up.nl

 

Oppepper Lokaal

Oppepper Lokaal

Oppepper Lokaal is een initiatief van Zorgvrijstaat en Rotterdamse Douwers om de bewoners van Rotterdamse wijk Delfshaven uit de schulden te helpen. Hierbij staat persoonlijke aandacht en het creëren van vertrouwen in de wijk centraal! Zo bereiken zij mensen die niet in beeld komen bij Kredietbank Rotterdam.

www.zorgvrijstaat.nl/oppepper-lokaal

Buddy Payment B.V.

Buddy Payment B.V.

De Buddy app is een budgetbeheer applicatie van de Rotterdamse onderneming Buddy Payment B.V., een efficiënte oplossing voor mensen met schulden, schuldhulpverleners én mensen die schulden willen voorkomen!  Buddy verschaft niet alleen inzicht in je persoonlijke financiële situatie op basis van algoritmes, maar voert ook ontzorgende handelingen uit en geeft tips voor het verbeteren van de financiële situatie. De app maakt tevens deel uit van de Oppepper Lokaal Pilot in Delfshaven. Door de inzet van ICT blijft er meer persoonlijke aandacht over voor hen die dat écht nodig hebben!

www.buddypayment.nl

 

Kaapse Brouwers BV

Kaapse Brouwers BV

Kaapse Brouwers BV, in 2014 gestart als microbrouwerij en proflokaal in de Fenix Food Factory, is ondertussen uitgegroeid tot een onafhankelijke bierbrouwerij met een aantal eigen horeca locaties. Met SIFR’s investering wil Kaapse Brouwers de bedrijfsvoering herstructureren om meer werkplekken en kansen te creëren voor mensen met een afstand binnen én tot de arbeidsmarkt. Kaapse Brouwers BV is de eerste Rotterdamse onderneming in onze portefeuille in de categorie ‘regulier bedrijf wil meer sociaal ondernemen’.

www.kaapsebrouwers.nl

Top Mask image