Studio Eendracht 2021

In gesprek met SIFR: Het Rotterdamse Schuldenvraagstuk

Shape image svg

Op 17 december vond voor de tweede keer Studio Eendracht plaats op het Eendrachtsplein 3a. Studio Eendracht is dé Rotterdamse equivalent van een 24-uurs productie voor het goede doel: de Heilige Boontjes, die iedere steun in deze tijd erg goed kunnen gebruiken.

Als huurder deden wij uiteraard mee met deze mooie actie en hebben we een uur lang gesproken over de schuldenproblematiek in Rotterdam. De problematiek is groter dan gemeente en partners in de stad nu aankunnen. De programmamanager schulden van de gemeente, Ronald Kool, is zich daarvan bewust en is op zoek naar manieren om met partners nog meer Rotterdammers te kunnen helpen. Tevens waren twee sociale ondernemingen aanwezig: Jamal Oulel van Social Debt en Camiel Kuiper van Buddy Payment. Beiden zijn op een geheel andere manier geconfronteerd met de perverse effecten van de huidige schuldhulpmarkt en het beperkte antwoord dat we momenteel als maatschappij hebben voor mensen met schulden. Beiden zijn sterk gemotiveerd om via hun tech expertise een ondersteunende oplossing te bieden. Het werd een innemend gesprek van een half uur, waaruit bleek dat we met elkaar ervoor kunnen zorgen dat we meer Rotterdammers kunnen helpen en dat Tech veel mogelijkheden biedt voor additionele schuldhulp. Het na-luisteren zeker waard!

Via deze link kan je de Studio Eendracht Uitzending terugkijken!

Heb je na afloop van deze uitzending nog vragen? Laat het weten en neem contact op met Mirjam.van.rijn@sifr.nl.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om structurele hervorming in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…