Studio Eendracht 2021

In gesprek met SIFR: Het Rotterdamse Schuldenvraagstuk

Shape image svg

Op 17 december vond voor de tweede keer Studio Eendracht plaats op het Eendrachtsplein 3a. Studio Eendracht is dé Rotterdamse equivalent van een 24-uurs productie voor het goede doel: de Heilige Boontjes, die iedere steun in deze tijd erg goed kunnen gebruiken.

Als huurder deden wij uiteraard mee met deze mooie actie en hebben we een uur lang gesproken over de schuldenproblematiek in Rotterdam. De problematiek is groter dan gemeente en partners in de stad nu aankunnen. De programmamanager schulden van de gemeente, Ronald Kool, is zich daarvan bewust en is op zoek naar manieren om met partners nog meer Rotterdammers te kunnen helpen. Tevens waren twee sociale ondernemingen aanwezig: Jamal Oulel van Social Debt en Camiel Kuiper van Buddy Payment. Beiden zijn op een geheel andere manier geconfronteerd met de perverse effecten van de huidige schuldhulpmarkt en het beperkte antwoord dat we momenteel als maatschappij hebben voor mensen met schulden. Beiden zijn sterk gemotiveerd om via hun tech expertise een ondersteunende oplossing te bieden. Het werd een innemend gesprek van een half uur, waaruit bleek dat we met elkaar ervoor kunnen zorgen dat we meer Rotterdammers kunnen helpen en dat Tech veel mogelijkheden biedt voor additionele schuldhulp. Het na-luisteren zeker waard!

Via deze link kan je de Studio Eendracht Uitzending terugkijken!

Heb je na afloop van deze uitzending nog vragen? Laat het weten en neem contact op met Mirjam.van.rijn@sifr.nl.

 

Gerelateerd nieuws

Impact Rapportage 2021

Impact Rapportage 2021

Voor u ligt de Impact Rapportage 2021 van Social Impact Fonds Rotterdam. In deze rapportage leest u de stand van zaken en reflectie op de gerealiseerde impact van onze portefeuille ondernemingen en programma's.

Kwartaalrapportage Q1 2022

Kwartaalrapportage 2022 - 1e Kwartaal

Ieder kwartaal brengt SIFR een kwartaalrapportage uit. In deze kwartaalrapportage is alle inhoudelijke informatie te vinden over SIFR en de ontwikkelingen van het eerste kwartaal van 2022. De financiële stand van zaken is niet te vinden in deze rapportage. Deze informatie wordt separaat aan de investeerders van het fonds gestuurd.

Kennismaken met…Bart Meijs

SIFR's Managing Director - Bart Meijs

Maak kennis met SIFR's multidisciplinaire team. Saving the best for last, ons Managing Director Bart Meijs! Met 18 jaar werkervaring in de wereld van impact investing is hij algeheel verantwoordelijk voor het fonds. Hoe is Bart in de wereld van impact investing terecht gekomen? En hoe kijkt hij eigenlijk naar de toekomst van het fonds? Lees hier meer over Bart!