Kennismaken met...

SIFR's Junior Investment Analist: Sandra Schep

Shape image svg

Wie zijn de mensen achter Social Impact Fonds Rotterdam? Maak kennis met Sandra Schep! Sandra is een jaar geleden bij SIFR begonnen als stagiaire, maar ondertussen doorontwikkeld en gepromoveerd naar Junior Investment Analist. Gefeliciteerd!

 

 

Achtergrond & Rotterdam

Hi, ik ben Sandra Schep! Ik studeer Economie en Fiscaal Recht op de Erasmus Universiteit. Ik ben altijd al een studiebol geweest, want ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Daarnaast houd ik van een uitdaging. Ik koos voor twee studies, met de focus op Economie. Mijn bachelor Economie en bedrijfseconomie heb ik al in de pocket en hoop dit studiejaar mijn bachelor Fiscaal recht te behalen. Mijn affiniteit met Rotterdam komt dus van het studeren. Ik ben opgegroeid in Hendrik Ido Ambacht, maar woon sinds kort in Schiedam!

Motivatie & Interesse

Ik wilde een graag stage lopen om meer praktijkervaring op te doen, want dat miste ik tijdens mijn studie. Na een gastcollege van Rubio Ventures raakte ik bekend met impact investing en was ik snel om.  De combinatie tussen mijn interesse in duurzaamheid/(sociale) impact en mijn economische achtergrond komt hierin perfect samen. Toen ben ik gaan zoeken naar een passende stage en kwam ik via-via bij SIFR terecht. De omschrijving van de stage was echt precies wat ik zocht, dus ik heb gesolliciteerd en de rest is geschiedenis.

Team: Verantwoordelijkheden & Sterke punten

Ik ben begonnen met het ondersteunen van Mirjam van Rijn bij het ontwikkelen van de schuldenstrategie. Langzaam rolde ik het investment team in en hielp ik bij een aantal leads rondom de schuldenstrategie gedurende het hele proces. Van het maken van quick scans, het helpen bij evaluatierapporten tot aan het coördineren van due diligence rapporten. Nu ben ik gepromoveerd naar Junior Investment Analist! De werkzaamheden zijn redelijk hetzelfde, maar nu help ik ook meer mee met de deals en het maken van o.a. analyses. Mijn sterke punten zijn nauwkeurig en georganiseerd werken. Ik ben binnen het team de persoon met het ‘blauwste’ profiel (DISC-test) dus daar maken we goed gebruik van!

Drijfveer & Enthousiasme

De afwisseling tussen mijn werkzaamheden en de gesprekken met inspirerende ondernemers vind ik het leukst. Geen een dag is hetzelfde;  ik analyseer prognoses, werk aan evaluatierapporten, brainstorm over projecten binnen fonds en spreek met ondernemers. Hun motivatie en verhaal is inspirerend en heel gaaf om te horen. Het is een eer om samen te werken en gaaf om zo (indirect) bij te dragen aan een mooiere wereld door hen te ondersteunen. Ook ben ik trots onderdeel te zijn van het SIFR team, waar ik in het afgelopen jaar al super veel heb mogen zien, leren en doen! En dat allemaal in een hele fijne en gezellige werkomgeving.

Team & Samenwerking

Al sinds mijn sollicitatiegesprek voel ik me op mijn gemak. Het is leuk om te ervaren dat iedereen in het team zijn eigen krachten en kwaliteiten heeft. Daar proberen we zo goed mogelijk gebruik van te maken zodat we efficiënt kunnen samenwerken. Daarnaast mag en kan je altijd vragen stellen, waardoor we elkaar goed kunnen helpen en ondersteunen.

SIFR: Stageplek

SIFR bood echt een hele toffe, leerzame en leuke stageplek. Vanaf het eerste moment kreeg ik leuke en waardevolle taken, zoals een opzetje maken voor onderzoek voor de pilot in Delfshaven. Snel mocht ik ook meewerken aan leads en voelde me echt onderdeel van het team, niet een stagiair die de rotklusjes krijgt. De constante feedback, gesprekken met de collega’s, meetings, etc. zorgden ervoor dat ik al heel veel heb mogen leren. Ik ben van mening dat je vooral leert door te doen. Daarvoor krijg je heel veel ruimte bij SIFR.

Ambities: Gefeliciteerd met je nieuwe titel Junior Investment Analist!

Dankjewel, super gaaf! Blijkbaar konden ze mijn blauwe kwaliteiten nog niet missen. Werk moet mij een omgeving bieden waarbinnen ik kan leren en groeien, maar ook bewust ben van mijn toegevoegde waarde. Samen impact maken is het gaafste wat er is! En we doen het allemaal met dezelfde motivatie: iedere Rotterdammer doet mee én telt mee. Zo maken we stukje bij beetje de stad mooier voor iedereen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn ambities nog niet heel concreet heb. Ik ga vanaf september de master Global Business & Sustainability volgen, met de hoop een beter beeld te krijgen van wat ik precies wil. Zo ben ik immers ook bij SIFR terecht gekomen! Één ding is zeker: ik wil door met impact en duurzaamheid!

Boodschap aan nieuw talent?

Als je echt hands-on wil werken, wil leren van mensen met jaren ervaring op verschillende gebieden én wil bijdrage aan oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken, dan houd niks je tegen om een bij SIFR aan te kloppen. Ik heb er geen moment spijt van gehad!

Geïnteresseerd & meer weten na het lezen van dit interview? Neem een kijkje op onze vacature pagina!

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om structurele hervorming in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…