Nieuwe Investering: Regulier bedrijf dat meer sociaal wil ondernemen

Kaapse Brouwers wil méér voor de stad betekenen! SIFR investeert €450.000 in de Rotterdamse Bierbrouwerij.

Shape image svg

Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) investeert €450.000 in Kaapse Brouwers BV, de Rotterdamse bierbrouwerij die méér wil betekenen voor de stad!

Het Kaapse biertje heeft een prominente plek op de Rotterdamse drankkaart veroverd. De investering van Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) gaat nu niet alleen een bijdrage leveren aan de verdere groei van de onderneming, maar legt voornamelijk de focus op het maken van meer sociale impact. De onderneming zal haar ruime netwerk en platform inzetten om iets goeds te doen voor de stad en haar Rotterdammers.

Van impact by accident, naar impact on purpose!

In de afgelopen 5 jaar heeft Kaapse Brouwers in haar huidige horecalocaties 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk geholpen. Dit inspireerde de brouwerij tot verkenning van de mogelijkheden om structureel meer te kunnen betekenen voor de omliggende wijken en bewoners. Bier is tenslotte hét drankje for the people, by the people! Dit democratische karakter wil Kaapse Brouwers zichtbaar maken in de wijze waarop ze hun toegewijde medewerkers unieke kansen bieden in persoonlijke groei en professionalisering. Hierbij wordt gekeken naar creatieve skills, diverse interesses en persoonlijke ambities, en hoe deze verder ontwikkeld kunnen worden binnen het bedrijf en hun netwerk.

Kaapse Brouwers BV, in 2014 opgericht door Tsjomme Zijlstra, is gestart als microbrouwerij en proeflokaal in de Fenix Food Factory. In samenwerking met Geneviève Vachon en Etienne Vermeulen heeft Kaapse Brouwers inmiddels een onafhankelijke bierbrouwerij in het Keiledistrict (M4H) en een aantal eigen horecalocaties. Komend jaar gaat Kaapse Brouwers uitbreiden met een nieuwe horecalocatie: bruin café Kaapse Will’ns in het Oude Westen. Met SIFR’s investering wil Kaapse Brouwers de bedrijfsvoering herstructureren om meer werkplekken en kansen te creëren voor mensen met een afstand binnen én tot de arbeidsmarkt.

De investering in Kaapse Brouwers is voor Social Impact Fonds Rotterdam de éérste in de categorie ‘regulier bedrijf dat socialer wil opereren’. Hiermee wordt een fraaie toon gezet voor het bedrijfsleven in Rotterdam!

Lees hier meer over Kaapse Brouwers!

Gerelateerd nieuws

Vervolginvestering: Flexcraft Young UP B.V.

Flexcraft Young UP B.V. - Het eerste échte sociale uitzendbureau van Nederland

SIFR heeft in 2021, middels een TA lening, Stichting Young UP begeleid in de transitie naar een commerciële onderneming. Nu doet SIFR een vervolginvestering: door de joint venture met uitzendbureau Flexcraft en de oprichting van FlexCraft Young UP B.V. tillen wij Young UP naar een nieuw niveau!

SIFR investeert 500.000 euro in budgetbeheer applicatie van Rotterdamse Buddy Payment B.V

SIFR investeert 500.000 euro in budgetbeheer applicatie van Buddy Payment B.V

Schulden blijkt één van de grote belemmeringen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt duurzaam aan werk te helpen. SIFR bouwt een portefeuille van elkaar versterkende sociale ondernemingen op het gebied van schuldhulp. Buddy Payment is hiervan onze eerste aandeleninvestering en daar zijn wij trots op!

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.