Investeringsstrategie op Schulden

SIFR investeert 500.000 euro in budgetbeheer applicatie van Buddy Payment B.V

Shape image svg

Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) investeert 500.000 euro in de budgetbeheer applicatie van de Rotterdamse onderneming Buddy Payment B.V.  Wij bouwen aan een portefeuille van elkaar versterkende sociale ondernemingen op het gebied van schuldhulp. Buddy Payment is hiervan onze eerste aandeleninvestering en daar zijn wij trots op!

Buddy Payment – een Rotterdamse onderneming opgericht in 2018 door Camiel Kuiper, Marco van Etten en Ralph Oudshoorn – helpt mensen met beheren van hun bankzaken. De Buddy App is een efficiënte oplossing voor mensen met schulden, schuldhulpverleners én mensen die schulden willen voorkomen! De Buddy App verschaft niet alleen inzicht in je persoonlijke financiële situatie op basis van algoritmes, maar voert ook ontzorgende handelingen uit en geeft tips voor het verbeteren van de financiële situatie. Zo reserveert de app de vaste lasten die nog moeten worden afgeschreven, waardoor de gebruiker precies weet hoeveel budget er nog over is. Buddy Payment heeft een aanbesteding gewonnen, waardoor 89 gemeenten staan te springen om gebruik te maken van de licenties, zodat meer mensen met schulden geholpen kunnen worden.

In heel Nederland zijn er circa 2 miljoen huishoudens met een risico op toenemende schulden en 0,6 miljoen huishoudens hebben te maken met problematische schulden. Als gevolg lopen de maatschappelijke kosten jaarlijks op tot wel 17 miljard euro. Buddy Payment kan voor een flinke besparing zorgen bij de zorg verlenende instanties.

De Gemeente Rotterdam is de grootste afnemer van licenties. In Rotterdam is de schuldenproblematiek namelijk zorgwekkend. De Gemeente Rotterdam werkt samen met SIFR en wijkpartijen in een pilot in Delfshaven om meer huishoudens te bereiken en duurzaam uit de schulden te helpen. Deze pilot heeft de mogelijkheid tot structurele systeemverandering in schuldhulpverlening – niet alleen in Rotterdam, maar door heel Nederland! De Buddy App speelt hier een belangrijke rol in. De app helpt mensen na afronding van hun schuldhulptraject om uit de schulden te blijven en kan een rol spelen in de vroeg signalering bij mensen die één of enkele betalingsachterstanden hebben. Voor hen die nog geen ‘problematische’ schulden hebben en dus buiten het vizier van de gemeentelijke schuldhulp vallen, kan de Buddy App enorme steun bieden. Door de brede inzet van ICT blijft ook meer persoonlijke aandacht over voor de mensen die dat echt nodig hebben!

SIFR’s investering in de Buddy App maakt onderdeel uit van onze investeringsstrategie op schulden. Tevens geven wij, middels de Buddy App, onze portfolio ondernemingen die zich inzetten voor inclusieve en duurzame werkgelegenheid een extra instrument in handen om werknemers te ondersteunen en te helpen bij schulden.

Lees via deze link het officiële persbericht op Banken.nl!

Gerelateerd nieuws

Impact Rapportage 2021

Impact Rapportage 2021

Voor u ligt de Impact Rapportage 2021 van Social Impact Fonds Rotterdam. In deze rapportage leest u de stand van zaken en reflectie op de gerealiseerde impact van onze portefeuille ondernemingen en programma's.

Kwartaalrapportage Q1 2022

Kwartaalrapportage 2022 - 1e Kwartaal

Ieder kwartaal brengt SIFR een kwartaalrapportage uit. In deze kwartaalrapportage is alle inhoudelijke informatie te vinden over SIFR en de ontwikkelingen van het eerste kwartaal van 2022. De financiële stand van zaken is niet te vinden in deze rapportage. Deze informatie wordt separaat aan de investeerders van het fonds gestuurd.

Kennismaken met…Bart Meijs

SIFR's Managing Director - Bart Meijs

Maak kennis met SIFR's multidisciplinaire team. Saving the best for last, ons Managing Director Bart Meijs! Met 18 jaar werkervaring in de wereld van impact investing is hij algeheel verantwoordelijk voor het fonds. Hoe is Bart in de wereld van impact investing terecht gekomen? En hoe kijkt hij eigenlijk naar de toekomst van het fonds? Lees hier meer over Bart!