Social Impact Event Mechelen

Place-Based Impact Investing goes international @Trividend

Shape image svg

Trividend is het place based sociaal investeringsfonds voor Vlaanderen (België), waarin private en publieke investeerders samen investeren voor sociale impact. Zij bestaan inmiddels alweer 20 jaar en organiseerden in het kader daarvan, en om in Europa onderlinge samenwerking tussen sociale (place based) investeringsfondsen op gang te brengen, een tweedaags event in Mechelen. Ook SIFR was van de partij!

Samen met vertegenwoordigers van EVPA, Den Sociale Kapitalfond, Purpose Economy, Research Institutes of Sweden, MakeSense, onderzoeksscholen, vermogensfondsen en lokale overheden in Vlaanderen verkenden we aspecten van sociaal (place based) investeren, capacity building en governance van ondernemingen.

Vanuit Rotterdam vertelden we met gepaste trots over de Rotterdam Impact Coalitie, een unieke samenwerking tussen private partijen en de gemeente Rotterdam. Samen maken wij ons sterk om via sociaal ondernemers en stuttende programma’s maatschappelijke problemen aan te pakken. We lichtten onze investeringsstrategieën in samenhang met ons programma op schulden en het prestatiecontract op werk toe. De interesse voor de Rotterdamse aanpak is duidelijk, de eerste uitnodigingen om internationaal samen te werken en van elkaar te leren hebben we uitgewisseld.

Veel dank Trividend voor de uitnodiging en het entameren van dit onderwerp op een internationaal podium. Wordt vervolgd!

Gerelateerd nieuws

Vacature WWC Zakelijk Leider

WerkWijkCoöperatie zoekt een Algemeen Zakelijk Leider

Ben jij op zoek naar een uitdaging? Om de Wijkwerkcoöperatie te begeleiden met het zetten van de volgende stappen in haar ambitie en groei is de coöperatie op zoek naar een zakelijk leider die bedrijfseconomisch onderlegd is, maar ook in grote mate affiniteit heeft met de sociale coöperatieve gedachte. Lees hier meer!

Kwartaalrapportage Q2 2022

Kwartaalrapportage 2022 - 2e Kwartaal

Ieder kwartaal brengt SIFR een kwartaalrapportage uit. In deze kwartaalrapportage is alle inhoudelijke informatie te vinden over SIFR en de ontwikkelingen van de afgelopen paar maanden. De financiële stand van zaken is niet te vinden in deze rapportage. Deze informatie wordt separaat aan de investeerders van het fonds gestuurd.

Van start met WERK in de WIJK?

Kennismakingssessie Werk in de Wijk

Samen met de Rotterdam Impact Coalitie en vele Rotterdamse ondernemers, wijkorganisaties en coöperaties, zijn we uit de startblokken gekomen met het meerjarige URBACT Use-It/Werk in de Wijk project!