Social Impact Event Mechelen

Place-Based Impact Investing goes international @Trividend

Shape image svg

Trividend is het place based sociaal investeringsfonds voor Vlaanderen (België), waarin private en publieke investeerders samen investeren voor sociale impact. Zij bestaan inmiddels alweer 20 jaar en organiseerden in het kader daarvan, en om in Europa onderlinge samenwerking tussen sociale (place based) investeringsfondsen op gang te brengen, een tweedaags event in Mechelen. Ook SIFR was van de partij!

Samen met vertegenwoordigers van EVPA, Den Sociale Kapitalfond, Purpose Economy, Research Institutes of Sweden, MakeSense, onderzoeksscholen, vermogensfondsen en lokale overheden in Vlaanderen verkenden we aspecten van sociaal (place based) investeren, capacity building en governance van ondernemingen.

Vanuit Rotterdam vertelden we met gepaste trots over de Rotterdam Impact Coalitie, een unieke samenwerking tussen private partijen en de gemeente Rotterdam. Samen maken wij ons sterk om via sociaal ondernemers en stuttende programma’s maatschappelijke problemen aan te pakken. We lichtten onze investeringsstrategieën in samenhang met ons programma op schulden en het prestatiecontract op werk toe. De interesse voor de Rotterdamse aanpak is duidelijk, de eerste uitnodigingen om internationaal samen te werken en van elkaar te leren hebben we uitgewisseld.

Veel dank Trividend voor de uitnodiging en het entameren van dit onderwerp op een internationaal podium. Wordt vervolgd!

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om structurele hervorming in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…