Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen van ons fonds?

De laatste informatie in de kwartaalrapportage SIFR

Shape image svg

Gerelateerd nieuws

SIFR verwelkomt Suzanna Vergouwe als nieuw teamlid

Suzanna Vergouwe per 1 januari 2021 nieuw teamlid

Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) verwelkomt Suzanna Vergouwe bij het fonds als nieuw teamlid. Suzanna wordt als senior impact investment analist verantwoordelijk voor de beoordeling van nieuwe ondernemingen, het mede-managen van bestaande portfoliobedrijven en gaat meebouwen aan het impactraamwerk van het fonds. Suzanna heeft jarenlange fondservaring bij landelijke vermogensfondsen en heeft daarnaast een groot sociaal Rotterdams netwerk.

Interview Willem Schramade over place based impact investing in Rotterdam

De kansen van Place based impact investing

Sinds kort is het boek Duurzaam Kapitalisme van Willem Schramade uit. Social Impact Fonds Rotterdam wordt daarin genoemd als interessant nieuw fonds met potentie. Vier vragen daarover aan Willem Schramade, auteur van het boek.

SIFR heeft recent 3 leningen verstrekt

Drie ondernemingen hebben recent een lening, bedoeld voor technische assistentie, ontvangen

De ervaring in de impact investeringsmarkt is dat vele sociale ondernemingen aan het innoveren zijn, waarbij de focus veelal op de sociale uitdaging ligt. Focus op het oplossen van een sociale uitdaging vraagt regelmatig ook innoveren in de organisatie en in het verdienmodel. Door het verstrekken van relatief kleine ‘Technische Assistentie leningen’ helpen we de ondernemer om stappen te zetten op bovenstaande punten. De slagingskans voor de ondernemer neemt daarmee toe. Er zijn de afgelopen maanden TA-leningen verstrekt aan de volgende drie Rotterdamse ondernemingen: 1. Mama Taxi 2. Bouwerswerkplaats 3. Young Up!