Kennismaken met...

SIFR's Marketing & Communicatie Medewerker - Maaike Luiten

Shape image svg

Maak kennis met ons interdisciplinaire team! Maaike Luiten is een half jaar geleden bij het fonds aangesloten om nieuw leven te blazen in de marketing & communicatie afdeling van het fonds. Leer Maaike in dit interview iets beter kennen!

Achtergrond/Rotterdam

Hoi, ik ben Maaike Luiten. Ik ben grotendeels opgegroeid in een bijbel-belt’s dorpje in Gelderland, maar al snel had Rotterdam een grote aantrekkingskracht op mij! Na vele (nachtelijke) uitstapjes voor het diverse culturele aanbod van de stad, zag ik mijzelf hier wel wortelen. Het is nu 2 jaar geleden dat ik bij Erasmus University College de bachelor Liberal Arts & Sciences heb afgerond, in de richting internationale politiek en politieke filosofie. Tijdens mijn studie ben ik een aantal keer verhuisd – van centrum, naar west, naar zuid – en leerde de stad, en voornamelijk haar bewoners, steeds beter kennen. De Rotterdamse samensmelting van culturen en achtergronden heeft mij altijd energie gegeven, maar voelt ook als thuis.

Mijn studie had een focus op internationale instituten en organisaties, zoals de EU, UN en NGO’s. Maar, vrij snel realiseerde ik dat ik niet zo ver van huis hoef te zoeken naar manieren om iets bij te dragen aan de maatschappij. In Rotterdam barst het van de kansen, initiatieven en ontwikkelingen. Maar ik zie ook de vele obstakels en problematiek die de stad eigen is. SIFR is via-via op mijn pad gekomen. Ik was hiervoor nog niet bekend met impact investing, dus er ging een compleet nieuwe wereld voor mij open.  De onconventionele wijze waarop SIFR een verschil wil maken in de stad én de sterke intrinsieke motivatie van het team om écht iets te realiseren inspireerde mij enorm!

Team: Verantwoordelijkheden/Kracht

Ik werk sinds oktober bij het fonds om leven te blazen in de marketing & communicatie tak. Een enorme persoonlijke uitdaging! In een korte tijd heb ik bijzonder veel geleerd, zowel op inhoud als skills. De kracht van SIFR zit hem echt in het betrokken team: het samen kunnen ontleden van de complexe vraagstukken, zicht hebben op het Rotterdamse speelveld, het ontwikkelen van strategieën én het managen van de ondernemingen zodat alle neuzen de juiste kant op staan! Er gebeuren zo veel goede dingen achter de schermen hier. Het is mijn taak om met een frisse blik na te denken over hoe zit zichtbaar te maken. Ik heb een unieke positie om de inhoudelijk gecompliceerde materie te vertalen naar een vorm die voor iedere Rotterdammer toegankelijk is en enthousiasmeert.  Ik denk dat daar mijn eigen kracht ligt.

Team: Enthousiasme/Motivatie

Ik word het meest enthousiast van de samenwerkingen binnen en buiten het team. Soms ben ik verbaasd over hoeveel bergen verschoven kunnen worden in een enkele week. Maar ook realiseer ik mij dat écht impact maken veel aandacht, tijd en geduld kost. Het team van SIFR, maar juist ook alle sociale ondernemers met wie we samenwerken, zijn allemaal enorm gedreven mensen met hun hart op de juiste plek en een sterke wil om iets te betekenen voor de medemens. Impact maken kan tenslotte alleen, als we het samen doen.  Ik denk dat tegenwoordig steeds meer jongeren in hun professionele ontwikkeling zoeken naar ‘betekenisvol’ werk. Door de ervaringen bij SIFR en voornamelijk het netwerk waar je aan blootgesteld wordt, kom je in contact met een groot spectrum aan ondernemers en initiatieven die daar op hun eigen manier invulling aan geven. Dat is super inspirerend wanneer je zelf nog aan de start van je carrière staat!

Passie buiten SIFR?

In mijn vrije tijd probeer ik mijn creatieve brein op zo veel mogelijk verschillende manieren te blijven ontwikkelen, al had ik tijdens de corona-periode juist iets té veel tijd thuis. Na meerdere malen door al mijn hobby’s gerouleerd te hebben, ging ik opzoek naar een nieuw project.  Ik heb die energie gestoken in het opzetten van mijn eigen onderneming, in de doorverkoop van vintage en tweedehands kleding. Vanaf jongs af aan haal ik een hoop plezier uit het uitdrukken van mijzelf in mijn kleding en stijl. Maar, wetend dat de productie en distributie van kleding een van de meest vervuilende industrieën is, probeer ik via mijn bedrijfje mensen bewust te maken van de waarde en levenscyclus van hun kledingitems.

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om structurele hervorming in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…