Investering in SIFR

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Shape image svg

Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) ontvangt een investering van 2 mln van het Europese programma Kansen voor West II, voor het stimuleren en verduurzamen van de sociale Rotterdamse markteconomie.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie om regionale economische verschillen te verminderen. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om ambitieuze, structurele hervormingen in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

De investering in SIFR is bestemd voor sociale ondernemingen die zich richten op (digitale) innovatie, groene verduurzaming en het versterken van de verbinding tussen talenten en de arbeidsmarkt. Deze actielijnen sluiten haarfijn aan op het bestaande investeringsmandaat van Social Impact Fonds Rotterdam. SIFR is opgericht in 2019 met het doel om via investeringen in sociale ondernemingen substantiële oplossingen te vinden voor de hardnekkigste maatschappelijke opgaven van Rotterdam: hoge werkloosheid, armoede onder de inwoners, de grote schuldenproblematiek, sociale uitsluiting en het gebrek aan inclusiviteit bij diverse transities, waaronder de energietransitie.

SIFR investeert met deze gelden van Kansen voor West en de gelden van de overige impact investeerders in in impact ondernemingen die een verschil maken op het werkloosheids- en armoedevraagstuk in Rotterdam.

Meer informatie: 

Lees hier meer over het investeringsregelement van SIFR

Lees hier meer over het Kansen voor West II programma

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…

Vacature Stagiair(e) Impact & the City

Nieuwe Vacature: Stagiair(e) Impact & the City

Toe aan inspiratie na de zomervakantie? Meld je aan voor een stage bij Social Impact Fonds Rotterdam (SIFR) en duik in de leerzame wereld van maatschappelijke impact maken en ontwikkel expertise in investeringsland! Wij bieden een hands-on stage waarin je meebouwt aan het ecosysteem van impact financieren tot het ontwikkelen van ondersteunende programma’s voor sociaal ondernemers.