Jaarrapportages

Impact Rapportage 2021

Shape image svg

Voor u ligt de impact rapportage 2021 van het Social Impact fonds Rotterdam. In alle ontwikkelingen in 2021 zien we de kracht van de stad en van de opgebouwde samenwerkingen. Dat maakt dat we vertrouwen hebben in de toekomst en in onze missie.

  • De COVID pandemie duurde voort en alle ondernemers en Rotterdammers hebben 2021 als een pittig jaar ervaren. Desondanks bleken de ondernemingen robuust en veerkrachtig.
  • In 2021 hebben we samen met onze partners in de Rotterdam Impact Coalitie leven geblazen in onze programma’s; strategie op schulden en het prestatiecontract op werk.
    • De eerste 7 ondernemingen hebben het prestatiecontract getekend, waardoor zij een betaling van de Gemeente zullen ontvangen wanneer ze Rotterdammers die een uitkering ontvingen ministens één jaar in dienst nemen.
    • Het prestatiecontract op schulden  is aanstaande.
  • In 2021 startten we met de eerste in een serie van ronde tafel bijeenkomsten met onze ondernemingen; de eerste was gericht op impact maken en meten.

Klik op de link hieronder om de volledige impact rapportage te lezen:

Impact Rapportage 2021

Gerelateerd nieuws

Nieuwe Investment Manager – AF Advisors

Nieuwe Investment Manager - Casper Valkenburg

SIFR gaat samenwerken met AF Advisors, een toonaangevend consultancykantoor gericht op de vermogensbeheerindustrie. De samenwerking uit zich in de extra ondersteuning vanuit AF Advisors in het managen van de huidige investeringsportefeuille en het waarderen van nieuwe ondernemingen. Daarom zal Casper Valkenburg zich bij het investeringsteam van SIFR voegen namens AF Advisors.

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

SIFR ontvangt 2 mln investering van Europees programma Kansen voor West II

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is een fonds ter beschikking gesteld door de Europese Unie. Kansen voor West is één van hun meerjarige economische stimuleringsprogramma’s om structurele hervorming in gang te zetten richting een slimmere, groenere en socialere markteconomie.

Afscheidsinterview Lenny van Klink

Lenny van Klink - Oprichter, Manager & Lid Investeringscomité

Lenny van Klink is mede-initiatiefnemer en oprichter van SIFR en sindsdien betrokken geweest als manager. Het fonds is de afgelopen jaren enorm gegroeid en begeeft zich aan de start van een nieuwe fase. Op dit keerpunt neemt Lenny afscheid bij SIFR. De oprichting van zijn start-up Salacia Solutions, vraagt focus van Lenny. We kijken samen terug op de weg die Lenny met Social Impact Fonds Rotterdam heeft afgelegd…